Alles wat je moet weten over letselschade

letselschade

Als je letsel of schade krijgt door een andere partij dan kan je de kosten meestal claimen op de tegenpartij. Dit kan je verzekeraar voor je doen of je huurt hier een gespecialiseerd bedrijf voor in. Als de ander aansprakelijk is dan kost je dit geen geld, omdat het bedrijf de factuur naar de tegenpartij stuurt. De Letselschade Zeeland experts van deze kantoren komen bij je thuis of je bezoekt ze op hun kantoor. Tijdens dit gesprek wordt kennis met elkaar gemaakt en wordt er besproken wat de omstandigheden van het ongeval zijn, het letsel dat je hebt, de beperkingen die je ervaart en de financiële schade die je op hebt gelopen. In dit artikel vertellen we je alles over letselschade.

Wat gebeurd er naar aanleiding van het gesprek met een letselschade expert

Naar aanleiding van je gesprek met de letselschade expert stelt deze de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk. Ook wordt er verzocht om een voorschot op de schadevergoeding. De bedoeling van dit voorschot is dat er financiële rust gecreëerd wordt totdat de schade uiteindelijk geregeld is. Om de schade te regelen wordt alle relevante informatie opgevraagd zodat de schade in kaart kan worden gebracht en je claim onderbouwt kan worden. Nadat de herstelfase is afgerond wordt het financieel afgerond. Uiteraard gaat een letselschade expert voor het maximale resultaat wat mogelijk is in je persoonlijke situatie. Ook kan je bij een letselschade expert terecht voor een second opinion. Misschien ben je niet tevreden met de afhandeling van je huidige belangenbehartiger. Misschien heeft deze onvoldoende kennis of ervaring, of kan je met diegene niet goed communiceren of toont deze te weinig begrip in je persoonlijke situatie. Ook kan het zijn dat je het idee hebt dat deze te druk is en hierdoor niet voldoende aandacht aan je zaak besteed. Je wilt natuurlijk dat er voldoende aandacht aan je wordt besteed en er snel een resultaat bereikt wordt.

Soorten letselschade

Er zijn verschillende soorten letselschade. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een verkeersongeval. De tegenpartij heeft een fout gemaakt en heeft hierdoor je aangereden. Ook kan je schade claimen naar aanleiding van een bedrijfsongeval. Je kan hiervoor vaak je werkgever aansprakelijk stellen, deze is namelijk verantwoordelijk voor de medewerkers. Andere ongevallen waar je aan kan denken zijn een hondenbeet, een gebrekkig product, letselschade door de trap van een paard of bijvoorbeeld een whiplash.

Leave a Comment