Het belang van auto onderhoud

auto-reparatie

Het is belangrijk om je auto tijdig te laten onderhouden, zo voorkom je dat er grotere schade kan optreden bij jouw auto. Een auto die goed onderhouden wordt, gaat veel langer mee en daar kun je ook kosten mee besparen.

Autofabrikanten adviseren ons niet zomaar om de auto regelmatig te onderhouden. Denk maar eens aan een verborgen gebrek die tijdens zo een onderhoudsbeurt ontdekt kan worden. Dit zorgt er ook voor dat jij en je gezin veilig kunnen blijven rijden.

Grote en kleine onderhoudsbeurt

Er zijn twee onderhoudssoorten namelijk de grote en de kleine onderhoudsbeurt. Bij de grote beurt van een auto worden zowel de motorolie als de oliefilter vervangen. Ook de interieurfilter, benzinemotor en bougies worden verwisseld. De andere vloeistoffen worden, wanneer nodig bijgewerkt. De auto wordt ook volledig geïnspecteerd, op eventuele mankementen. Elke auto verschilt als het gaat om onderhoudsinterval, sommige auto’s moeten na een jaar voor de grote beurt, terwijl andere dat pas na twee jaar hoeven te doen. Deze inspectie neemt veel tijd in beslag en is ook veel duurder in vergelijking met een kleine onderhoudsbeurt.

Bij de kleine, traditionele onderhoudsbeurt worden de olie ververst, ook hier wordt de oliefilter vervangen. De auto wordt volledig gecontroleerd, zodat slijtage vroegtijdig vastgesteld kan worden. Mensen wiens auto een gemiddelde kilometerstand heeft van 15000 kilometer wordt geadviseerd hun auto jaarlijks te laten servicen.

Nieuwe banden

Naast het vervangen van olie en de oliefilter, moeten ook de banden vervangen worden. Banden spelen een belangrijke rol in de veiligheid op de weg. Elke band moet voldoen aan een profieldiepte van minimaal 1,6 milimeter. Banden met een profiel lager dan 2 millimeter moeten vervangen worden.

Wanneer een band oud is, heeft die last van droogtescheurtjes. Laat dit voor de zekerheid door een bandenspecialist nakijken.

Schreeuwende remmen

De remmen zijn een behoorlijk belangrijk onderdeel van een auto. Als deze niet goed werken kunnen zich ernstige ongelukken voordoen op de weg. Bij zowel de kleine als grote onderhoudsbeurt worden deze geïnspecteerd. Er wordt dan gelet op de zichtbare slijtage en de werking. Merk je bij het remmen dat je auto een geluid maakt, is het handig deze na te laten kijken. Het kan dat de remblokken versleten zijn en vervangen moeten worden. Te lang hierop rijden kan ervoor zorgen dat de remschijven beschadigd raken. Het vervangen van remschijven kan veel geld kosten.

Auto onderhoud Veldhoven

Hopend dat deze blog jou voldoende geïnformeerd heeft over het belang van auto onderhoud. Ben je woonachtig in Veldhoven? Loop dan langs bij Neggers auto’s. Rick Neggers wist zijn passie tot zijn beroep te maken. Ook voor de mensen die op zoek zijn naar Occasions Eindhoven kunnen bij Neggers terecht.

Leave a Comment