muurschildering

Een muurschildering is een soort schilderij die op de muur gemaakt is. Dit kan zijn met verf, maar ook met andere kleurmiddelen. Muurschilderingen stammen al uit ver geleden, zelfs al in de prehistorie werden muurschilderingen gemaakt. Dit was zo, omdat er in de prehistorie nog geen schrift was. Om toch verhalen en andere zaken te kunnen overbrengen, werd dit op muren geschilderd. Tegenwoordig zijn muurschilderingen niet meer nodig om boodschappen over te brengen. Nu worden ze meer aangebracht als decoratie en ook is het een vorm van kunst. Veel mensen vinden muurschilderingen prachtig en dus zie je het ook steeds vaker voorbij komen.

Muurschildering laten maken

Tegenwoordig zijn er dus veel bedrijven en particulieren die een muurschildering laten maken. Een muurschildering is namelijk een echte eye catcher. Het valt meteen op als je ergens naar binnen loopt als er een muurschildering is. Dit betekent dat muurschilderingen voor verschillende doeleinden gemaakt kunnen worden. Voor bedrijven kan het mooi zijn in bijvoorbeeld de kantine, zodat de werknemers meteen blij worden als ze pauze hebben en zo’n mooie muurschildering zien. Voor particulieren kan een muurschildering ook een goede investering zijn. Hierbij kan je denken aan een schildering in de kinderkamer of juist op de muur aan de buitenkant van je huis. Ook zie je steeds vaker muurschilderingen op openbare plekken. In sommige dierentuinen zijn er muurschilderingen van dieren gemaakt, en op een studentencampus kan ook een muurschildering gemaakt zijn om de campus op te fleuren.

Inspiratie voor muurschilderingen

Muurschilderingen kunnen van van alles gemaakt worden. Zoals al vermeld, kan er bijvoorbeeld een muurschildering van dieren gemaakt worden. Maar dit is lang niet alles. Eigenlijk alles wat je kan bedenken, kan op een muurschildering staan. Denk hierbij aan landschappen, tropische oorden, prinsessen, bomen, het strand en nog veel meer. Voor iedere locatie is dus iets anders geschikt. Je fleurt in ieder geval de muur op waar de schildering op gemaakt wordt. Ook je humeur wordt elke keer weer goed als je er langs loopt, omdat je even denkt aan de mooie muurschildering. Het is ook mogelijk om een workshop te volgen om zelf een muurschildering te leren maken. Hoe gaaf is het om je eigen muurschildering zelf gemaakt te hebben? Een muurschildering kan met verf of met graffiti gemaakt worden. Bij graffiti hoef je niet meteen te denken aan de graffiti hoe je het soms langs de snelwegen ziet. Deze vorm van graffiti spuiten gebeurt namelijk heel netjes, waardoor jij je gewenste muurschildering krijgt!

Leave a Comment