Wanneer vraag je bouwkundig advies aan

bouwkundig-advies

Als je van plan bent om een bouwproject te starten dan wil je natuurlijk dat alles in goede lijnen loopt. Van het bouwontwerp tot het bouwproces. Met een Bouwkundig advies  van een gespecialiseerd bureau weet je zeker dat je niks vergeet en alles goed geregeld wordt. Het Bouwkundig advies  omvat de bouwaanvraag, het bouwbestek, de aannemersselectie en de nazorg. Hiermee wordt je begeleid bij allerlei soorten bouwprojecten. Of het nou om de verbouwing van je badkamer gaat, het installeren van een dakkapel of het bouwen van een volledige nieuwe woning. In dit artikel kom je alles te weten over een bouwkundig advies van een gespecialiseerd bouwadviesbureau.

Waarom kiezen voor een bouwkundig advies

Als je besluit om te gaan bouwen of verbouwen dan moet je in een korte tijd het hoofd bieden aan vele zaken. Voordat je mag starten met je bouwproject moet je aan randvoorwaarden voldoen. Hiervoor heb je een plan nodig dat op papier wordt gezet. Zodra deze plannen gereed zijn dan kan je een bouwaanvraag bij de gemeente indienen. In veel gevallen moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Deze wordt uitgegeven door de gemeente naar aanleiding van je bouwplannen. Zodra deze omgevingsvergunning is verleent door de gemeente kan je beginnen met het bouwen of verbouwen. Een ander groot voordeel van het hebben van een bouwkundig advies is dat je alles duidelijk op papier hebt staan. Zo weet elke partij wat er van hun verwacht wordt en de technische specificaties en algemene bepalingen zijn juist uitgeschreven. Als iedereen die betrokken is bij het bouwproject weet waar ze aan toe zijn dan kunnen er duidelijke afspraken worden gemaakt met elke partij.

De kostenbesparing van bouwkundig advies

Voor bouwkundig advies dien je een vergoeding te betalen. In veel gevallen verdien je dit geld zeker terug, omdat je veel tijd uitspaart. Het gespecialiseerde bouwadviesbureau is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en heeft veel ervaring met bouwprojecten. Meestal is een bouwproject iets eenmaligs wat men niet dagelijks doet, vandaar dat het handig is om vakkundige adviseurs hiervoor in te huren. Naast het opstellen van de aanvraag voor de omgevingsvergunning en het uitwerken van de bouwplannen kunnen ze je ook helpen met de juiste aannemers uitzoeken. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je bouwproject correct en goed wordt uitgevoerd zonder problemen. Mochten deze problemen wel ontstaan dan valt onder een bouwkundig advies vaak ook de nazorg en dan staan het bouwadviesbureau je hierin ook bij.

 

Leave a Comment