aannemer

Als je met een verbouwing gaat beginnen, of een andere grote bouwklus, is het super handig om een aannemer in te huren. Een aannemer zorgt er namelijk voor dat alles voor jouw geregeld wordt. Hiermee hoef jij er dus geen stress van te hebben; een goede aannemer zorgt ervoor dat alles goedkomt! Hij of zij zorgt bijvoorbeeld voor alle nodige vergunningen en materialen. Een aannemer neemt je dus veel stress uit handen, maar hij of zij heeft ook een grote verantwoordelijkheid. Hij of zij kan een verbouwing maken of kraken, dus daarom wil je wel zeker weten dat je een goede aannemer inhuurt. Als je op zoek bent naar een bouwbedrijf in Katwijk die deze service kunnen leveren, zijn er een aantal bedrijven die je kunt inhuren.

Hoe gaat een aannemer te werk

Mocht je een architect hebben gevraagd om tekeningen te maken van je verbouwing of aanbouw, dan gaat een aannemer eerst goed kijken of alles klopt zoals op de tekening. Dan gaat de aannemer een schatting maken van hoelang hij of zij er mee bezig zal zijn en hoeveel het ongeveer zal gaan kosten. Als jij daar dan mee akkoord gaat, gaat de aannemer aan de slag. Je kunt verschillende dingen over de prijs afspreken met de aannemer. Een aannemer maakt namelijk ook kosten buiten zijn loonkosten om. Zo moet een aannemer materialen kopen en moet hij of zij vaak ook vakmensen inhuren die gespecialiseerd zijn in bepaalde vakken. Voorbeelden hiervan zijn tegelaars en stukadoors. Soms zijn aannemers hier zelf ook in gespecialiseerd. Dat scheelt dan aan de ene kant geld, maar aan de andere kant kunnen de loonkosten van de aannemer hierdoor natuurlijk oplopen. Je kunt van tevoren met een aannemer een prijsafspraak maken over een vast bedrag, maar je kunt ook in termijnen betalen. Het nadeel van een vast bedrag is dat de aannemer zal stoppen met werken zodra het geld op is en niet zodra al het werk gedaan is. Hier kun je natuurlijk ook allerlei verschillende afspraken over maken.

 

Zakelijke kant

Als je in je eigen huis gaat verbouwen nemen mensen meestal een aannemer die ze via via kennen of waar ze goede verhalen over gehoord hebben. Je kunt natuurlijk ook als bedrijf een aannemer inhuren. Dit gaan vaak op een andere manier. Als je via een bedrijf een aannemer zoekt, dan maak je vaak een voorstel en kunnen aannemers via een offerte hun service aanbieden. Dit gaat vaak op een aantal verschillende manieren. Als je een offerte binnenkrijgt is het belangrijk dat je deze goed bekijkt; zitten bijvoorbeeld de kosten van de materialen er ook al in verwerkt? Als dit onduidelijk is moet je altijd zorgen dat je dit overlegt met het bedrijf of de aannemer. Kijk bijvoorbeeld ook of er garantie op het werk zit, want daarmee kun je altijd ergens op terugvallen, mocht het toch ineens misgaan.

Leave a Comment