Waarvoor schakel je een boekhouder in

boekhouder

Een boekhouder schakel je in voor verschillende administratieve zaken. Een goede Boekhouder ZZP Breda zorgt ervoor dat al je gehele administratie op orde is. Dit is belangrijk voor de Belastingdienst en fijn voor jezelf. Door het bijhouden van je administratie heb je een beter overzicht. Het maakt niet uit of je de leiding hebt over een groot bedrijf of als ZZP’er werkt. Een correcte administratie is altijd belangrijk. Een boekhouder kan je helpen met je loonadministratie, inkoop, debiteuren administratie, crediteurenadministratie, je aangifte omzetbelasting en je aangifte inkomstenbelasting. Daarnaast kunnen ze je jaarrekening voor je opstellen en deze deponeren bij de Kamer van Koophandel. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een boekhouder.

Een boekhouder kan je inzetten als ondersteunende partij

Als je een achterstand hebt met je boekhouding of onderbezetting hebt binnen je bedrijf dan is het slim om een boekhouder als ondersteuning in te huren. Door hun ruime ervaring bij zowel internationale als nationale bedrijven kunnen ze je helpen bij allerlei verschillende zaken. Hierdoor spaar je tijd uit en ook geld. Je kan je tijd in je onderneming steken, aangezien je niks voor niks een ondernemer bent. De boekhouding is een vervelend, maar helaas wel noodzakelijk klusje. Vele boekhouders zijn dan ook bekend met de spreekwoordelijke schoenendoos vol met bonnetjes en facturen die op hun bureau beland. Dit is hun werk en dat vinden ze dan ook geen probleem. Ook als je problemen hebt met wanbetalers weten ze hier raad mee en kunnen ze je waar nodig adviseren. Op het moment dat je boekhouding weer op orde is kan je ervoor kiezen om gebruik te blijven maken van een boekhouder of het zelf weer op te pakken. Een boekhouder denkt met je mee wat de beste oplossing is voor je bedrijf. Ook kan je er terecht voor een eenmalig vraagstuk, bijvoorbeeld over hoe je zo accuraat mogelijk je administratie kan inrichten zodat deze voor je duidelijk en overzichtelijk is. Als je administratie chaotisch is dan kan dit veel stress opleveren.

Hoe kies je een goede boekhouder

Om te beginnen kan je rondvragen bij vrienden, kennissen en familie of binnen je zakelijke netwerk. Daarnaast kan je online onderzoek doen naar welke administratiekantoren of boekhouders bij je in de omgeving te vinden zijn. Deze hebben vaak reviews waarmee je je keuze kan verkleinen. Uiteindelijk kan je een offerte opvragen en een afspraak maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Je wilt natuurlijk wel dat je een goed gevoel hebt bij degene die je administratie beheert.

Leave a Comment